Zoeken met media

De Donor Detectives zijn allemaal verschillende keren in de media geweest. Het kan helpen om bekendheid aan je zoektocht te geven en daarmee kan je je biologische familie vinden. Zo vond Emi haar halfzus door een artikel in de Volkskrant.

Daarnaast ervaren we dat het ook op andere vlakken helpend is als donorkinderen van zich laten horen. Door media aandacht voor donorkinderen merken andere donorkinderen dat zij niet alleen zijn, het zet ouders van donorkinderen aan het denken over het geheim dat zij bewaren en het stimuleert donoren om in de openbaarheid te treden en zichzelf vindbaar te maken voor hun kinderen.

Blog

Sommige donorkinderen vinden het fijn om hun ervaringen van zich af te schrijven door middel van een blog. Voorbeelden hiervan zijn de blog van An, Ester en Steph.

TV-programma’s

Programma’s als Spoorloos en DNA Onbekend helpen mensen hun biologische familie te vinden en hier kan je als donorkind ook een beroep op doen. Ester deed een oproep bij Spoorloos waarna twee mogelijke donorvader zich meldden bij de redactie. Helaas bleken zij beiden niet haar biologische vader, maar een volgende keer kan het zo maar ineens raak zijn. Bovendien zie je maar dat het deze twee donoren stimuleerde om voor het eerst sinds hun spermadonatie uit de anonimiteit te treden.