Start zoektocht

Wanneer je als donorkind op zoek wilt gaan naar je onbekende biologische familie, is dit vaak niet makkelijk. Wij bij Donor Detectives snappen heel goed dat je dit wilt. We maken donorkinderen wegwijs in alle stappen die je kunt nemen om actief op zoek te gaan.

Hoe ver je gaat in je zoektocht is een persoonlijke keuze. Sommigen willen alleen “passief” zoeken, dat wil zeggen: kenbaar maken dat je gevonden wilt worden en openstaat voor contact.

Anderen zoeken actief en zetten alles op alles om te vinden en kunnen daarmee in theorie ook mensen vinden die eigenlijk niet gevonden willen worden. Wij lichten alle opties toe en hebben dit onderverdeeld in de volgende categorieën:

Je kunt er ook voor kiezen je zoektocht uit te besteden.

Twijfels of je een donorkind bent?

Niet iedereen wordt eerlijk ingelicht over het feit dat zij verwekt zijn met behulp van donormateriaal. Veel donorkinderen geven echter wel aan dat zij altijd al vermoedens hadden niet verwant te zijn aan de ouders die hen hebben opgevoed. Wanneer je twijfelt of je een donorkind bent en het antwoord van je ouders stelt je niet gerust of je durft er niet op door te vragen, dan zijn er wel stappen om te ondernemen om e.e.a. uit te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld:

  • Klinieken benaderen of jij of jouw moeder daar bekend is;
  • Een aanvraag doen bij SDKB (geldt voor donorkinderen uit Nederland);
  • DNA onderzoek doen met leden van de familie van je vaders en moeders kant.

Zo moeten graven naar de waarheid is vaak erg ingrijpend voor alle betrokkenen. We raden je aan hier ook begeleiding bij te zoeken. Voor meer informatie over wat je kunt doen om te achterhalen of je een donorkind bent, kun je contact met ons opnemen.