Gevonden!

Op zoek naar mijn donorvader: 1 jaar verder

Op 31 mei 2017 werd ik uit mijn slaap gewekt door het bericht dat een donorkind haar biologische vader had gevonden. Ik besloot toen om ook actief op zoek te gaan naar mijn donorvader.

Eind mei / begin juni 2017

Tijdens de lunch is Karbaat in het nieuws. Ik zeg tegen een collega dat ik ook donorkind ben, maar er niet zo mee bezig ben. ‘s Avonds ging de doos van Pandora open, de geest uit de fles en ik was in no time lid van allerlei Facebookgroepen, waarvan ik het bestaan niet vermoedde. Contact met Ester de Lau en lid van Swaab groep. Ja, ik heb ook een zus en zij doet mee. Jeugdfoto’s opgezocht en mijn motto bepaald: “Success is stumbling from failure to failure with no loss of enthusiasm” (Winston Churchill), ofwel geef nooit op.

Juni / Juli / Augustus:

FTDNA besteld;. Ik word gek van het wachten; moeder, zus en ik gelijktijdig ingezonden; mijn uitslag komt pas 3 weken na die van mijn moeder. Niets, niente, rien. Dit doet pijn. Wel komen er steeds meer matches en dat vind ik fantastisch. Ik zoek voornamelijk naar de donorvader, maar een halfbroer of -zus zou wel leuk zijn. Regelmatig ‘uit de kast’. Ja ik ben donorkind.

Sep / Nov

FTDNA, Gedmatch, MyHeritage, Ancestry, 23Andme, Geni, DNAland, wiewaswie, Genealogie, FTDNA Y-test. Word financieel arm van de abonnementen en testen, maar de verbondenheid met andere donorkinderen is hartverwarmend. Eerste stamvader in de lijn van Karbaat. Soms wel heel verdrietig.

December / Maart 2018

Goede y-match, er is hoop, honderden uren besteed aan de y-match, mensen DNA laten testen, maar alles tevergeefs, blijkt in maart. Vaak midden in de nacht wakker, wensen, dromen, speuren op het internet. Onvermoeibaar en oververmoeid. Moet je niet stoppen? Nooit! Thuis spreek ik over mijn ‘hobby’ en iedereen ziet dat ik elke minuut achter de computer zit. Hobby of obsessie?

April:

Pasen 1 april – geen grap. ‘s Avonds even kort zoeken en opeens lijken alle puzzelstukjes te passen. OMG, ken ik mijn vader? Verder speuren naar kinderen.

Mei

Met Els Leijs de puntjes op de i gezet. Een eerste foto! Maak me gek! Alsof ik in de spiegel kijk. Via Els contact opgenomen met de kinderen. Binnen 2 uur een reactie. Ja we willen wel testen. Fantastische mensen. Later volgt hun overweging: onze vader was een menslievende man. Wij willen graag in zijn geest handelen en jou helpen.

En nu? 

Wachten, oefening in geduld en hopen op een goede uitslag.

Ik hoop dat ieder kind een vader en liefhebbende familie vindt. Maar soms schrik ik van de reacties van donoren of hun familie. Ik herken achter de blijdschap van iedere match de teleurstelling bij al die mensen die dat niet hebben. Ik bid nu bijna een jaar lang voor alle donorkinderen. Wens jullie allemaal het beste in het komende jaar.

Succes!

BL

1 thought on “Op zoek naar mijn donorvader: 1 jaar verder”

  1. De uitslag is binnen: yes, alles is ok. Eerste contacten gehad met familie. Voelt goed. Na al die jaren kom ik tot rust. Het achterhalen van de waarheid, familie die openstaat voor contact en de rust gun ik iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *